Kosmetisk vård

På Borås hudläkarmottagning erbjuds behandlingar av rent kosmetisk art t.ex. Borttagande av ofarliga hudförändringar, föryngrande injektionsbehandlingar, ljusbehandling med IPL mm. Alla behandlingar utförs av hudläkare.

Kosmetisk kirurgi

Borttagande av missprydande prickar, mjällvårtor och utväxter.

Boka tid här.


Övriga kosmetiska behandlingar ges på våran mottagning i Göteborg

Behandling med botulinumtoxin


IPL (behandling med Powerlite®600)

På Borås hudläkarmottagning utför vi hudläkare behandling med IPL teknologi. IPL står för intense pulsed light och är ett högintensivt ljus som dras till pigment bl.a i åldersfläckar och till synliga blodkärl.

Med IPL ges behandling för:

 • Photorejuvenation/hudföryngring.
 • Rosacea och ytliga kärlförändringar/hudrodnad.
 • Godartade pigmentförändringar på solskadad hud.
 • Permanent hårborttagning.

Photorejuvenation- Med IPL kan hudföryngring/Photorejuvenation möjliggöras genom att det sker en nybildningen av hudens kollagen som är den bindväv som gör huden ungdomligt fyllig och elastisk. Ju äldre vi blir och ju mer solljus vår hud har exponerats för desto mindre kollagen har vi i huden. Genom nyblildning av kollagenet återfår huden på ett snabbt och enkelt sätt elasticiteten och ger en föryngrande effekt på mogen och åldrad hud. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl, djupa porer och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud.

Rosacea – är en inflammatorisk hudsjukdom som drabbar ytliga blodkärl i ansiktet. Detta ger ofta upphov till rodnad i ansiktet. Denna rodnad kan behandlas med IPL som då ges med mellan 2-4 behandlingar för bästa resultat.

Hårborttagning – Med IPL behandlas oönskad hårväxt effektivt genom att ljuset söker sig till det mörka pigmentet i hårstråets rot och förstör detta. För detta krävs ofta mellan 4-8 behandlingar för gott resultat.

Innan samtliga behandlingar med IPL genomgår varje patient en noggrann undersökning och bedömning av hudläkare.

Boka tid här.


Fillers

Fillers från Restylane består av hyaluronsyra som vår kropp producerar naturligt. Med åldern minskar den egna produktionen och därmed minskar hudens elasticitet. Det bidrar till att spänsten avtar i huden och volymen under avtar. En filler påverkar inte musklernas rörlighet såsom behandling med botulinumtoxin (ex botox) gör, utan reducerar linjer och veck genom att fylla ut området under dem. På så vis lyfts huden upp och blir slätare.

Fillers ger få biverkningar eftersom det är en naturlig produkt. Behandlingen utförs av hudläkare.

Behandlingsområden
Behandlingen är framgångsrik för, bland annat:

 • Rynkreducering och hudföryngring
 • Nasolabialveck (de horisontella vecken från näsa till mungipor)
 • Förlorad volym på kindbenen
 • Förstärkning av käklinjen
 • Skapa en mer definierad haka
 • Förstora läpparna eller skapa läppkontur
 • Näskorrigering, m m

Boka tid här.

Före- och efterbild:

BA-11-2012


Trådlyft

Ett minilyft uppnås av Silhouette soft som är en fullt absorberbar tråd med tvåvägskoner som gör det möjligt att på ett mycket enkelt sätt återskapa volym, reducera rynkor och ge ett ansiktslyft på samma gång. Produkten är unik på trådlyftsmarknaden då Silhouette soft-tråden både ger ett diskret direktlyft så snart den har applicerats samt en gradvis och naturlig kollagenstimulering för långsiktiga resultat. Boka in ett konsultationsbesök hos våra hudläkare om du är intresserad av att veta mer om denna typ av behandling.

Boka tid här.

Före- och efterbild:

före efter 3 mån